Opis

Suma Grill D9 jest bardzo mocnym, alkalicznym preparatem do czyszczenia piekarników i frytkownic. Preparat Suma Grill D9 jest płynem o barwie brązowej, zawierającym sodę kaustyczną, związki powierzchniowo czynne oraz rozpuszczalniki, co pozwala na skuteczne usuwanie grubych warstw tłuszczu i zwęglonych resztek żywności.

Środek jest odpowiedni do powierzchni wykonanych ze stali nierdzewnej pod warunkiem stosowania go wg zaleceń producenta.

Produktu nie należy używać na powierzchniach wrażliwych na działanie alkaliów np.: miedź, aluminium itp.

Cechy

  • wygodny w użyciu,
  • usuwa zwęglone osady i tłuszcze w piekarnikach. grillach i smażalniach;
  • szybki efekt mycia gwarantujący oszczędność czasu,
  • preparat posiada atest Państwowego Zakładu Higieny nr HŻ/10624/92 z dnia 30.11.1992.

Właściwości

  • ph produktu: 13

Sposób użycia

  • czyszczenie grilli/piekarników metodą natryskową

- temperatura czyszczonych powierzchni nie powinna przekraczać 80oC (optymalna temp. to 60-80oC);

- Stężony preparat nanieść na powierzchnie lub urządzenie przy pomocy spryskiwacza;

- preparat pozostawić na powierzchniach na 5-30 minut w zależności od rodzaju i ilości zabrudzeń;

resztki pozostałych osadów i zabrudzeń usunąć przy pomocy nierysującej skrobaczki lub szczoteczki;

- umyte powierzchnie dokładnie spłukać czystą wodą i pozostawić je do wyschnięcia.

  • Czyszczenie smażalników (frytkownic) metodą namaczania

- spuścić olej i zamknąć zawór spustowy;

- napełnić smażalnik wodą do poziomu wypełnienia olejem;

- ostrożnie dodać 1L Suma Grill D9 na każde 10 L wody (10% roztwór);

- włączyć smażalnik i doprowadzić roztwór do lekkiego wrzenia (maks. 100oC), utrzymywać w tym stanie przez 15-30 min.;

- po upływie danego czasu należy ochłodzić roztwór i opróżnić smażalnik z resztek osadów i zabrudzeń pozostałych na ściankach i elementach grzewczych przy pomocy nierysującej skrobaczki lub szczoteczki;

- wyczyszczone powierzchnie dwukrotnie spłukać czystą wodą i pozostawić do wyschnięcia.

  • Czyszczenie wyciągów grilli metodą namaczania

- odłączyć wyciąg od grilla;

- przygotować roztwór roboczy preparatu: do 1 L ciepłej wody dodać 50-100 ml Suma Grill D9 (5-10% roztwór);

- wyciąg namaczać w roztworze przez 15-60 min.;

- po namoczeniu dokładnie wypłukać wyciąg czystą, ciepłą wodą i pozostawić je do wyschnięcia.

03-G11840

Opis

Nazwa
Suma Grill D 9 2L.
Indeks
G11840
Opakowanie:
Butelka 2 L

Pliki do pobrania

SUMA GRILL D9

Opis produktu

Pliki do pobrania (293.93k)

SUMA GRILL D9

Karta charakterystyki

Pliki do pobrania (388.18k)

SUMA GRILL D9

Instrukcja stosowania

Pliki do pobrania (1.26M)

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to compare.