Opis
Szybkodziałający, alkaliczny środek posiadający optymalne właściwości rozpuszczające pozostałości po tłuszczach i olejach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego.
Środek ma zastosowanie do zasado- i wodoodpornych podłóg, ścian i powierzchni roboczych w zakładach przetwórstwa spożywczego, kuchniach przemysłowych, zakładach mięsnych, mleczarskich, serowarniach, piekarniach, sklepach rybnych, stoiskach sprzedaży itd. Może być stosowany w urządzeniach produkujących pianę.
Dzięki właściwościom antykorozyjnym nadaje się do powierzchni aluminiowych. Nie stosować do linoleum i przedmiotów pokrytych lakierem.
Cechy
  • Szybkodziałający, alkaliczny środek chroniący przed korozją.
  • Może być stosowany z zimną i z ciepłą wodą.
  • Ma przyjemny, łagodny, cytrusowy zapach.
  • Z łatwością usuwa pozostałości po tłuszczach i olejach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego.
  • W przypadku twardych osadów tłuszczu / białka stosować odpowiedni roztwór Grasset-u z zimną wodą, w ten sposób białko zostaje rozpuszczone bez ścinania się. Po czym poprzez mycie ciepłą wodą doprowadzić do rozpuszczenia tłuszczy lub zastosować ciepłą wodę w zbiorniku maszyny podczas szorowania podłogi.
  • Produkt zawiera wyłącznie składniki dopuszczone do czyszczenia w obszarze kuchennym.
  • Związki powierzchniowo - czynne zawarte w produkcie są biodegradalne w ponad 90%.

Właściwości

  • pH koncentratu = ok. 13
  • pH 1 % roztworu = ok. 11
SPOSÓB UŻYCIA
  • Przed pierwszym czyszczeniem sprawdzić odporność powierzchni na zasady.
  • W przypadku twardych osadów tłuszczu / białka stosować odpowiedni roztwór Grasset-u z zimną wodą, w ten sposób białko zostaje rozpuszczone bez ścinania się. Po czym poprzez mycie ciepłą wodą doprowadzić do rozpuszczenia tłuszczy lub zastosować ciepłą wodę w zbiorniku maszyny podczas szorowania podłogi. 
  • Mycie bieżące-mycie na mokro, maszynowe czyszczenie na mokro, czyszczenie powierzchni: 50 - 200 ml. na 8 L wody.
  • Mycie gruntowne: 1 L na 8 L wody, szorować maszynowo lub zastosować nie rozcieńczony w działku pianowym o ustawieniu dyszy 1: 5 lub 1: 10. W przypadku trudnych do usunięcia zabrudzeń zastosować nie rozcieńczony Grasset. Powierzchnie robocze i wyposażenie kuchni mające bezpośredni kontakt z żywnością należy wymyć szczególnie gruntownie bieżącą wodą. Ciepła woda o temperaturze ok. 60°C przyśpiesza działanie Grasset-u . Zabrudzenia białkiem należy usunąć zimnym roztworem Grassetu a następnie można użyć ciepłą wodę.
  • Zużycie na m2Mycie bieżące: 0,5 - 1 ml Mycie gruntowne: 40 ml Mycie pianą: 20 ml
02-J550405

Opis

Nazwa
Kiehl Grasset 5L
Indeks
02-J550405
Opakowanie:
Kanister 5L
Obszar zastosowania
płyn rozpuszczający tłuszcze

Pliki do pobrania

Grasset

Opis produktu

Pliki do pobrania (287.09k)

Grasset

Karta charakterystyki

Pliki do pobrania (341.39k)

Grasset

Karta techniczna

Pliki do pobrania (106.55k)

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to compare.