Grasset_Gebinde (3) Zobacz większe

Kiehl Grasset 1L.

02-J550401

Nowy produkt

Środek do usuwania zabrudzeń tłustych, oleistych w obszarze kuchennym.

Opakowanie 1L

Więcej szczegółów

21,62 zł netto
26,59 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Pobierz załącznik

Opis

Indeks02-J550401
NazwaKiehl Grasset 1L.
Opakowanie:Butelka 1L
Obszar zastosowaniaSzybko działający, alkaliczny środek chroniący przed korozją. Bezproblemowo usuwa pozostałości po tłuszczach i olejach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego.

Więcej informacji

Opis
Szybkodziałający, alkaliczny środek posiadający optymalne właściwości rozpuszczające pozostałości po tłuszczach i olejach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego.
Środek ma zastosowanie do zasado- i wodoodpornych podłóg, ścian i powierzchni roboczych w zakładach przetwórstwa spożywczego, kuchniach przemysłowych, zakładach mięsnych, mleczarskich, serowarniach, piekarniach, sklepach rybnych, stoiskach sprzedaży itd. Może być stosowany w urządzeniach produkujących pianę.
Dzięki właściwościom antykorozyjnym nadaje się do powierzchni aluminiowych. Nie stosować do linoleum i przedmiotów pokrytych lakierem.
Cechy
  • Szybkodziałający, alkaliczny środek chroniący przed korozją.
  • Może być stosowany z zimną i z ciepłą wodą.
  • Ma przyjemny, łagodny, cytrusowy zapach.
  • Z łatwością usuwa pozostałości po tłuszczach i olejach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego.
  • W przypadku twardych osadów tłuszczu / białka stosować odpowiedni roztwór Grasset-u z zimną wodą, w ten sposób białko zostaje rozpuszczone bez ścinania się. Po czym poprzez mycie ciepłą wodą doprowadzić do rozpuszczenia tłuszczy lub zastosować ciepłą wodę w zbiorniku maszyny podczas szorowania podłogi.
  • Produkt zawiera wyłącznie składniki dopuszczone do czyszczenia w obszarze kuchennym.
  • Związki powierzchniowo - czynne zawarte w produkcie są biodegradalne w ponad 90%.

Właściwości

  • pH koncentratu = ok. 13
  • pH 1 % roztworu = ok. 11
SPOSÓB UŻYCIA
  • Przed pierwszym czyszczeniem sprawdzić odporność powierzchni na zasady.
  • W przypadku twardych osadów tłuszczu / białka stosować odpowiedni roztwór Grasset-u z zimną wodą, w ten sposób białko zostaje rozpuszczone bez ścinania się. Po czym poprzez mycie ciepłą wodą doprowadzić do rozpuszczenia tłuszczy lub zastosować ciepłą wodę w zbiorniku maszyny podczas szorowania podłogi. 
  • Mycie bieżące-mycie na mokro, maszynowe czyszczenie na mokro, czyszczenie powierzchni: 50 - 200 ml. na 8 L wody.
  • Mycie gruntowne: 1 L na 8 L wody, szorować maszynowo lub zastosować nie rozcieńczony w działku pianowym o ustawieniu dyszy 1: 5 lub 1: 10. W przypadku trudnych do usunięcia zabrudzeń zastosować nie rozcieńczony Grasset. Powierzchnie robocze i wyposażenie kuchni mające bezpośredni kontakt z żywnością należy wymyć szczególnie gruntownie bieżącą wodą. Ciepła woda o temperaturze ok. 60°C przyśpiesza działanie Grasset-u . Zabrudzenia białkiem należy usunąć zimnym roztworem Grassetu a następnie można użyć ciepłą wodę.
  • Zużycie na m2Mycie bieżące: 0,5 - 1 ml Mycie gruntowne: 40 ml Mycie pianą: 20 ml

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Kiehl Grasset 1L.

Kiehl Grasset 1L.

Środek do usuwania zabrudzeń tłustych, oleistych w obszarze kuchennym.

Opakowanie 1L

Produkty powiązane